Левски" предприе нова стъпка, с която опитва да си осигури средства. Сините обявиха, че ще "пускат" привърженици на домакинските си мачове след подновяването на сезона.

Тъй като срещите ще са без публика заради мерките срещу коронавируса, от клуба ще дадат възможност на запалянковците да поставят своя снимка на трибуните. От "Левски" приемат идеята, която разви и осъществи германският "Борусия" (Мьонхенгладбах), който игра пред 13 хиляди "зрители" в първия си мач след възобновяването на сезона в Бундеслигата.

"Левски" ще приеме "Лудогорец" на 5 юни на "Георги Аспарухов". Преди прекъсването на Първа лига сините вече продадоха близо 11 000 билета, макар да се знаеше, че фенове няма да бъдат допускани. Продажбната ще бъде подновена срещу 10 лева.

Хората, които желаят образът им да бъде поставен на трибуните, ще трябва да платят 30 лева, като изпратят своя профилна снимка. Фигурите ще останат на стадиона и за следващите мачове до края на сезона.

"Левски" изпадна в тежко положение и опитва да си осигури средства. Клубът твърди, че за около две седмици от привърженици са събрани 600 000 лева. Средствата са важни в опита за спасение на сините.

Успоредно с това се очаква разплитането на възела около собствеността на "Левски". Очаква се притежателят на мажоритарния пакет акции Георги Попов да джироса акциите на Наско Сираков. Срещу Попов и Васил Божков, който реално стои зад собствеността на клуба, има серия повдигнати обвинения, като има и искане за екстрадирането им от Дубай.

Дневник