Полицейски служители от РУ - Нови пазар установиха две семейства от града, които не са спазили наложената им от РЗИ 14-дневна карантина, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Около 15:30 часа вчера униформени извършили проверка в жилище на ул. “Цар Освободител“ в града, където трябвало да бъдат 23-годишен мъж, 23-годишната му съпруга и двете им деца - едното на година и половина, другото на 4-годишна възраст. Оказало се, че цялото семейство напуснало жилището и при проведен разговор по телефона казали на полицейските служители, че са в центъра на града. Изяснено било, че четиричленната фамилия за втори път нарушава наложената им карантина.

Друго тричленно семейство с наложена до 7 юни карантина също не било намерено на посочения от тях адрес. Проверката била извършена от полицейски служители вчера следобед на ул. “Милин камък“ в Нови пазар. 30-годишен мъж, 27-годишната му съпруга и 4-годишното им дете напуснали дома си и при проведен телефон разговор съобщили, че са в Шумен.  

По двата случая са образувани преписки за извършени престъпления по чл. 355 ал. 2 от НК, материалите са докладвани в РП - Шумен.

ШУМ.БГ