Венци и цветя бяха положени на днешния 2 юни в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. На церемонията пред паметника на пл. "Кристал" присъстваха Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, народните представители Димитър Александров, Румен Генов, Иван Иванов и Деан Станчев, кметът на града Любомир Христов, областният управител Стефан Желев, местни политици, военни и граждани. 

"На този ден, на 2 юни, почитаме символа на Ботев и саможертвата на неговата чета, но ние почитаме и всички онези българи, които са дали живота си за Освобождението на България, благодарение на които България съществува като независима държава ", каза министър Каракачанов и добави, че когато се говори за Шумен един от апостолите на Априлското въстание е Панайот Волов.

Вицепремиерът, заедно с кмета Христов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, отпътуваха след тържеството за полигона край село Марково, където ще се проведат демонстративни стрелби и практически държавен изпит на курсанти-випускници от Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ към НВУ „Васил Левски“.

ШУМ.БГ