Футболният "Етър" се обърна с призив към феновете в желанието си да събере 100 хиляди лева, за да покрие разходите за първия отбор и школата. Клубът от Велико Търново откри кампания за набиране на средства като отговор на финансовите трудности, възникнали заради коронавируса.

Наскоро футболистите и треньорският щаб обявиха, че се отказват от една месечна заплата. "Етър" е сред футболните клубове, които бяха одобрени по схемата за подпомагане на бизнеса, известна като "60/40". Клубът получи 18 515 лева за 42 свои служители.

"Пандемията се отрази сериозно на живота на българите, на спорта и на целия бизнес в страната и в частност на голяма част от благодетелите, които през годините помагаха финансово на ,"Етър" да поддържа статута си на професионален отбор. Вярваме, че това е поредната трудност, която трябва да преборим заедно, защото ЕТЪР - това е всеки един от нас, който носи любовта към Велико Търново и славния ни клуб в сърцето си", пише в изявлението на клуба.

Първата стъпка от кампанията "Етър - това си ти" е свързана с домакинството на "Дунав" (Русе) на 11 юни. Билетите за двубоя ще струват 10 лева, като на стадиона ще бъдат допуснати до 3000 хиляди привърженици, а продажбата на пропуските започва в понеделник.

В изявлението се допълва, че първоначалната идея, преди да бъде разрешена публика по стадионите, е била да бъдат пуснати в продажба серия от 1924 (годината на създаването на "Етър") колекционерски билета като помощ към клуба "дори и при забраната за посещение на мачовете, а на стадиона да осигурим персонално място, на което да стои фигура с ваша снимка".

Дневник