Красимир Балъков заяви, че задачата му е да помага в развитието на "ЦСКА 1948", като целта е да се стигне до изграждане на модерен клуб. Новият треньор на отбора, чийто договор е за три години, посочи, че няма притеснения около назначението си.

"Отборът е стигнал тавана в България, тъй като А група е таванът. Другият таван е участие в УЕФА и в Шампионска лига. Това в момента изобщо не е реалистично и няма какво да се заблуждаваме. Но апетитът идва с яденето. Първо да си свършим работата, да видим с какво разполагаме. Повечето футболисти ги познавам и знам на какво са способни", заяви Балъков и добави: "Шампионска титла никога не съм споменавал, няма и да спомена. Но пък ако ни я дадат, или пък си я вземем..."

"ЦСКА 1948" е нов клуб. Ние сме за създаване на модерен клуб, който да е екстравагантен и да привлича хора. Няма да стане от днес за утре", посочи бившият селекционер.

Изпълнителният директор на клуба Добрин Гьонов добави, че целта на ръководството е да създаде модерен европейски клуб. "Да играем атрактивен, атакуващ футбол, маркетингът ни да работи, да имаме продукт, който да го дадем на хората и да изпитват удоволствие. Ако се справим добре с тези цели, съм убеден, че класирането в шампионата ще бъде задоволително".

Балъков посочи, че не възприема крайните схващания на българските запалянковци. "Аз съм треньор професионалист. Ако ме извикат да работя в "Левски" и виждам перспектива, ще отида да работя и в "Левски". Не крия, че като малък и дете съм бил привърженик на ЦСКА, уважавам всички фенове на ЦСКА. Работил съм с "ЦСКА-София". Имам респект към всичко, което ръководството на "ЦСКА-София" е направило. Знам, че трябва да се съобразяваме с българския манталитет. Човек, който работи в един клуб и подпише с един клуб, трябва да работи на 100% за този клуб."

Балъков добави, че ще е първият, който ще вдигне ръка за обединение между двата клуба с името "ЦСКА", които са в Първа лига. Гьонов обаче посочи, че между клубовете обединение няма как да има. По думите му то би било възможно, ако привържениците на ЦСКА станат членове на сдружението "ЦСКА 1948". "Тогава могат да си изберат президент. Дори и г-н Ганчев".

Новият треньор на "ЦСКА 1948" добави, че ще продължи да се съобразява с решението на ръководството да се ползват само български футболисти. По думите му ако тази политика не носи успех в следващите година-две, ще се търси промяна. В момента се очаква привличане на полузащитник, а до дни ще бъде представен нападателят Мартин Камбуров.

Балъков добави, че като селекционер на националния отбор е искал да допринесе за промяна в детско-юношеския футбол в България, но всичко е приключило след скандалите около мача с Англия. Сега ще опита да покаже възгледите си по темата в новия си клуб. "Футболът е като всеки бизнес. Необходима е инвестиция, 4-5-10 години, ако трябва, за да излезе качествен продукт."

Дневник