379 деца, които спортуват към Ученическа спортна школа „Хан Крум“ в Шумен (УСШ) реално подновиха тренировки. Те са събрани в 36 групи по спортовете баскетбол, волейбол, карате, лека атлетика, футбол, хандбал, художествена гимнастика, шах мат. Сформирани са и 9 групи със 109 деца, които ще продължат дистанционно заниманията си, както са го правили в условията на извънредното положение.

„Създали сме организация за възобновяване на заниманията към школата. Родителите на децата, които ще спортуват реално, подписаха декларации, с които дават съгласие малките спортисти да започнат тренировки. Има и родители, които не са съгласни да пуснат децата си в залите. За тези спортисти продължават онлайн заниманията. Така от 1 юни до 15 юни реално или дистанционно да спортуват започнаха 488 деца“, каза за ШУМ.БГ директорът на УСШ Йонко Божилов.

Той допълни, че вече са изготвени необходимите за тренировките графици, които са съгласувани с директора на ОП ОЖИ за заетостта на спортните обекти. Тренировки спортистите от УСШ провеждат в залите „Младост“ и „Плиска“, в шах клуба в бившата сграда на ОДК, на Градския и Ученическия стадион, на терените на „Атлетик Арена“ до СК „Плиска“, както и на игрищата на НУ „Борис I“ и III ОУ.

Тренировките към УСШ ще продължат през цялото лято. След 15 юни, според броя на желаещите, ще се сформират нови групи по съответните спортове. От 1 юли до края на месец август спортни занимания също ще има, като предстои да се изготви график за тренировките в различните спортове.

ШУМ.БГ