"Левски" е показал добра игра и няма от какво да бъде недоволен въпреки загубата от "Лудогорец" в дербито от 25-ия кръг в Първа лига. Такова мнение изрази треньорът на сините Петър Хубчев след поражението с 0:1.

Сините отстъпиха на своя "Георги Аспарухов" след красив гол на Каули Оливейра в началото на второто полувреме.

"Това майсторско изпълнение при удара раздели двата отбора и определи победителя. Мисля, че доста добре стояхме на терена. Очакванията ми за футболистите като морал и желание се припокриха", коментира треньорът на сините.

Според Хубчев много важен за тима е следващият мач с "Локомотив" (Пловдив). На 9 юни "Левски" се изправя срещу черно-белите в първи полуфинален двубой за Купата на България.

"Следващият мач ще покаже какво е състоянието на играчите. Ние сме в такава ситуация, че нямаме какво да си избираме този или онзи мач, този или онзи турнир", добави Хубчев.

"Нивото на играта беше доста добро след толкова дълга пауза. Не мисля, че някои футболсти, които бяха тук или изобщо по терените, са правили някога толкова дълга пауза", обясни треньорът за завръщането на футбола след тримесечната пауза.

Хубчев увери, че остава оптимист за бъдещето на "Левски": "Ако не сме оптимисти ние от екипа и не виждаме какво се случва на игрището и в съблекалнята, няма да стоим и на една тренировка".

Дневник