Две деца на 5 месеца и година и половина са загинали при пожар днес преди обяд, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Шумен.

Сигнал за инцидента е приет в 10:58 в областната дирекция. Съобщено било, че гори вила в местността "Под манастира". Веднага към мястото са насочени два противопожарни и два полицейски екипа.

На място било изяснено, че две от децата на 26-годишна жена били вътре във вилата. Огнеборците установили, че децата са починали.

По-късно от пресслужбата на АП - Варна съобщиха, че по повод на инцидента Районната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство и тече оглед на произшествието от разследващи и криминалисти под ръководството на прокуратурата.

Според окръжния прокурор на Шумен Маргарита Георгиева жената заедно с четирите си деца се е самонастанила в изоставената вила.

Днес преди обяд майката на децата ги заключила в постройката и отишла да напои коня си. В нейно отсъствие постройката пламва, а след това от огъня се взривява и газова бутилка, като пламъците обхванали и помещението, в което били децата.

Засега се смята, че причината на пожара, причинил смъртта на двете деца е незаконно присъединяване към електропреносната мрежа, довело до късо съединение. На мястото на трагичния инцидент са и служители на електропреносното дружество.

Разследващите са издирвали и третото дете на жената, която има общо 4 деца. То обаче е открито при роднини и е живо и здраво. Четвъртото дете на жената е било в часа на инцидента при баща си.

Действията по разследването на тежкия инидент продължават. Прокуратурата в Шумен и ОД на МВР в града ще дадат допълнителна информация за трагедията, когато има повече данни по случая, казаха от пресслужбата на АП - Варна.

ШУМ.БГ