Италианският нападател Марио Балотели е пред раздяла с "Бреша", съобщава "Гадзета дело Спорт". Футболистът не се е явявал на тренировки от май и клубът ще прекрати едностранно контракта му.

Известният със скандалния си нрав нападател подписа с родния си клуб през 2019 г., когато "Бреша" се завърна в Серия А. Дотук през сезона Балотели има пет гола в 19 мача, но тимът му е на последно място в таблицата, на девет точки от спасителната зона.

Според "Гадзета дело Спорт" Балотели не се е явил на тренировка нито веднъж, след като на отборите беше разрешено да тренират. Той е имал и конфликт с президента Масимо Челино.

Пред клуба Балотели е представил медицинска бележка, че е имал стомашни проблеми, а бележката му е била за едноседмично освобождаване от тренировки.

Клубният президент е опитал да разговаря няколко пъти с Балотели, но след постоянните проблеми му е предложено дговорът да бъде прекратен. Нападателят е отказал и в момента "Бреша" се е обърнал към арбитража на Италианската футболна федерация.

Преди години Балотели беше считан за най-голямата надежда на италианския футбоол. Той изгря с екипа на "Интер", след кето премина в "Манчестър сити", където освен с головете си нападателят се запомни и с постоянните скандали. Преди да подпише с "Бреша" 29-годишният нападател игра още за "Милан", "Ливърпул", "Ница" и "Марсилия".

Дневник