43 от изследваните за изминалото денонощие 816 проби са дали положителен резултат по данни на Националната информационна система.

Потвърдените към момента случаи на новия коронавирус в България са 2711. От тях активни са 1006. Общият брой на излекуваните лица е 1545, 17 от които са регистрирани през последните 24 часа.

С доказан COVID-19, в лечебни заведения за болнична помощ се намират 155 пациенти, като 12 от тях са настанени в интензивни структури.

Националната информационна система показва, че към момента, у нас, коронавирусна инфекция е констатирана при 294 лица-медицински служители. За изминалото денонощие са установени 6 нови случая, 2 от които при лекари, 1 - при медицинска сестра, 1 – при санитар и 2 - при друг медицински персонал.  

Разпределението по области е, както следва: Пазарджик – 21; Перник – 1; Разград – 2; Сливен – 10; Смолян – 1; София област – 1; София – 4; Шумен – 2; Ямбол – 1. 

През последното денонощие няма починали лица, при които е бил потвърден COVID-19.

Директорът на Центъра за заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб Тодор Кантарджиев отново призова да не се събират много хора на затворено място. "Ако продължи тенденцията случаите да се увеличават, и ако имаме затруднения в ликвидирането на новите пет огнища и регионалните болници не могат да приемат всички болни, тогава ще предложа някои от мерките да се върнат", каза той пред Би Ти Ви. По думите му най-важното е да не се намалява броят на изследванията и да се наблюдава за първи симптоми, особено в затворени трудови колективи.

Дневник