46-годишен мъж от община Венец е приет в шуменската болница в петък с двустранна пневмония. Резултатът от направената му проба, излязъл вчера е положителен с потвърден COVID-19.

Мъжът е работник, но повече от месец не е ходил на работа и си е бил вкъщи.

От пресцентъра на РЗИ съобщиха, че не са подавали информация за двама новозаразени  през последното денонощие, както днес бе публикувано в Единния информационен портал.  В момента от РЗИ изясняват за втория случай.

Припомняме, че вчера Единният информационен портал публикува информация за един установен в Шуменско с COVID-19, но по-късно при проверка от страна на РЗИ-Шумен се оказа, че 43-годишният мъж с коронавирус, който е от Шуменска област, от години живее и работи в столицата, без да си е сменил адресната регистрация.

По-късно от шуменската здравна инспекция уточниха, че втори случай за днес в Шуменско няма. Става въпрос за 59-годишния руски гражданин, който се лекува в МБАЛ-Шумен от 24 май. На него му е направена контролна проба резултатът, от която вчера се е оказал отново положителен и от варненската лаборатория са го посочили в Единния информационен портал като втори случай. 

ШУМ.БГ