Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че организацията е готова да обсъди промени във футбола, за да може спортът да се приспособи към променящата се заради пандемията финансова среда. Сред предложенията са прилагането на таван на заплатите и ограничения в трансферните суми.

Инфантино призова футболните асоциации да работят заедно, за да намерят общо решение за спорта на национално и международно ниво.

"Чух интересни предложения по теми от широк кръг. От такива за таван на заплатите, през ограничения за трансферните суми и други механизми за данъчно облагане, до евентуалното задължение на ръководните органи, турнирните организатори и клубовете да отделят резерви или да събират средства във фонд, който може да бъде от помощ в момент като сегашния.

Тези и други мерки, проекти и идеи трябва да бъдат обсъждани на всички нива. Знам, че това е нещо, което ще предизвика интензивни дебати, но дебатът е здравословен и трябва всички заедно да говорим за това, тъй като минаваме заедно през този труден период", каза Инфантино във видеопослание.

Обсъждания за евентуални промени във футбола ще има този месец по време на заседание на Съвета на ФИФА.

Дневник