ДКТ „Васил Друмев” възстановява активната си работа, като шуменци ще могат да гледат спектакли както на новооткрита лятна сцена, така и в салона на театъра, съобщиха оттам. 

Първите представления ще бъдат в края на юни и ще са на сцената на открито. Лятната сцена ще бъде позиционирана на пл. "Освобождение". Пространството събира около 600 зрители, но във връзка с изискванията за отстояние ще бъдат разположени 150 стола, които преди всяко представление ще бъдат дезинфекцирани. 

Театърът е в готовност да посреща и публика в салона, където има много силна естествена вентилация и в това отношение указанията на здравното министерство също ще бъдат спазени.

„Цялостната обстановка наложи и цялостни промени в репертоара. Голяма част от заглавията са отменени като "Не забравяйте да се подпишете" от Михаил Хайфец, с режисьор проф. Румен Рачев и "Зидари" от Петко Тодоров, с режисьор Маргарита Мачева. Това, което ще реализираме до края на годината са проектите "Две" от Таня Шахова, с режисьор Максима Боева и "Въведение в тяхната картина" от Маргарит Минков, с режисьор Стайко Мурджев. Предстои да възстановим със свежи сили някои от замразените по ред причини детски заглавия. Главно обаче ще се съсредоточим върху камерни представления”, е казал днес на среща с колектива на театъра директорът му Димитър Димитров.

Първият спектакъл, който ще види шуменската публика на лятната сцена, е детската постановка „Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет. Тя ще се играе на 28-ми юни от 11,0 ч. На 30-ти 20,0 ч. шуменци ще могат да гледат под открито небе  комедията „Отворена брачна двойка” от Дарио Фо. При лоши метеорологични условия, представленията ще се играят в салона на театъра.

През юли предстои и премиера. Авторският спектакъл на Андерй Калудов "Джакпот", с участието на Параскева Джукелова, Робин Кафалиев, Пьотр Кшемински, Васил Драганов, Кристина Константинова, Радина Алексиева, Пламен Иванов, Светльо Иванов, ще бъде изигран за първи път пред шуменската публика на 15-ти юни на основна сцена. През лятото ще започне работа по нов проект с работно заглавие "Дойдох си" от Йонка Илиева, режисьор Димитър Димитров. 

Днес на срещата бяха представени новите лица в театъра Радина Алексиева и Пламен Димитров.

ШУМ.БГ