Нови 2 случая на заразени с Covid-19 са установени за изминалото денонощие в Шуменска област, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. 

Първата положителна проба е на жена от село Изгрев, която е настанена в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Шумен. Тя е била приета преди 2 дни с пневмония, като снощи е излязъл положителният й резултат за коронавирус. 

Вторият е мъж на 54 г., също от село Изгрев. Той е прегледан в Спешно отделение, но няма клинична картина и към момента е в дома си под карантина.

С новите 2 случая общият брой на заразените от началото на епидемията в Шуменско става 16, уточниха от РЗИ. 

В момента в МБАЛ-Шумен са настанени трима с Covid-19. Тежко е състоянието на единия от тях - 46-годишен мъж от село Изгрев, община Венец, който бе приет там в събота.

По информация на ШУМ.БГ тримата заразени от село Изгрев нямат роднинска връзка. Вчера са направени 16 теста на контактните им лица, като резултатите им все още не са излезли.   

Първоначално от РЗИ съобщиха, че новите за деня случаи са 3. По-късно оттам уточниха, че има руски гражданин, чиято проба вчера е излязла положителна, но той е бил констатиран като заразен преди 10 дни. 

ШУМ.БГ