Локомотив" (Пловдив) изигра силен мач и победи с 2:0 "Левски" в първа среща от полуфиналите за Купата на България. Черно-белите стигнаха до успеха с голове на Димитър Илиев и Бирсент Карагерен.

Воденият от Бруно Акрапович отбор игра хубав футбол и заслужено направи важна стъпка към втори пореден финал в турнира. Преди година "Локомотив" излезе победител в пловдивския финал срещу "Ботев".

За "Левски" това беше осми последователен мач, в който отборът не може да победи (включително и този срещу "Лудогорец" в предния кръг за купата, в който сините излязоха победител след дузпи). В шест от тези мачове "Левски" не е вкарал гол.

На стадиона в Пловдив присъства доста публика, като мерките за спазване на разстояние между феновете не се спазваха (както беше и в някои от двубоите от кръга в Първа лига). В ложите бях ключовите фигури от ръководството на сините, включително и новия собственик Наско Сираков. За разлика от мача с "Лудогорец" от преди четири дни, сега "Левски" излезе с екипи, на които логото на стария спонсор 7777.bg беше скрито.

Двата отбора влязоха с желание в двубоя, но постепенно "Локомотив" успя да поеме контрол. Домакините играха уверено и до почивката стигнаха до два гола преднина.

В 23-ата минута Янис Каргас сгреши при изнасянето, притиснат от трима играчи на съперника. Топката беше подадена вляво в наказателното поле към Илиев, който с хубав удар в близкия ъгъл преодоля Милан Миятович.

В последната минута на първата част пловдивчани направиха много красива атака с размяна на няколко бързо подавания, като Карагерен я завърши с гол.

След почивката "Левски" опита да промени представянето си, но без успех. "Локомотив" продължи да търси попадения, като домакините имаха претенции за изгонване на Каргас за нарушение в 51-ата минута.

Дневник

До края головите положения бяха малко, а домакините не позволиха да изпуснат преднината си.

Реваншът на "Георги Аспарухов" е след две седмици. В другия полуфинал "Ботев" (Пловдив) приема ЦСКА в сряда.