Шуменският окръжен съд осъди на 2 години и 4 месеца затвор 29-годишния Костадин К. от каспичанското село Могила за причиняване на смърт по непредпазливост при пътен инцидент. Наказанието е с отложено изтърпяване за срок 3,5 години, съобщиха от пресслужбата на съда. 

Катастрофата станала на 27 септември 2018-та на АМ "Хемус". В района на бензиностанцията на "ОМВ" край Нови пазар Костадин, който бил зад волана на служебна Дачия Докер, ударил отзад Форд, в който пътували шуменците Гиню Г. на 74 г. и жена му Пенка Г. на 72 г. 

При инцидента възрастният мъж загина на място, а съпругата му пострада леко. 

Костадин К. се възползвал от правото си делото да се гледа по предвиденото в закона съкратено съдебно следствие и да не се разпитват свидетели и вещи лица. 

"В съдебната зала Пенка Г. учуди всички присъстващи с човешкия си жест. В присъствието на двете й дъщери и в качеството си на частен обвинител, тя помоли съдебния състав да наложи минимално наказание на подсъдимия, като аргументира молбата си с желанието й да се даде шанс в живота на подсъдимия, подчертавайки младата му възраст, независимо от преживяната загуба на съпруга й", обясниха от пресцентъра на съда.

Съдът се съобразил с искането на жената и наложил условна присъда. Костадин К. също така е лишен от правото да управлява МПС за срок от 3 години. Той ще плати и 2929 лв. съдебни разноски. 

ШУМ.БГ