Президентът на волейболния "Левски" и член на управителния съвет на федерацията (БФВ) Владимир Николов ще бъде координатор на всички националния отбори в българския волейбол. Освен да отговаря за тимовете от подрастващите до първия състав при мъжете, към задълженията му влиза и женското направление, заяви бившият състезател пред сайта на БФВ.

Николов уточни, че ролята му на координатор ще включва организационно-административна дейност. Според него не е необходимо да бъдат правени генерални промени. Той призова да се работи професионално във всички подразделения и да се осъществява по-добра връзка между щабовете и ръководството на федерацията.

"Искам да се активизира работата с треньорите и щабовете. Да има контрол. Управителният съвет и президентът Любомир Ганев трябва да имат точна и ясна представа за това, което се случва. Искам да се активизират и тийм мениджърите. До момента професионално се работи само в мъжкия отбор. При останалите беше на парче. Много е важно да подготвим, да обучим тийм мениджъри, които да отговарят за всички нужди на отборите. Те трябва да говорят чужди езици и да са компетентни", каза Николов.

Според него оставането на Силвано Пранди начело на мъжкия национален отбор, с идеята да предаде опита си на Николай Желязков, е логично, защото италианецът е доказал качествата си и може да се справи с предстоящата подмяна на поколенията.

"Пранди е човек, който познава волейбола и в най-малките му детайли. Умее да изгражда млади играчи и да ги налага. Друг голям позитив е подходът към хората. Силвано знае как да вземе максимума от всеки", каза Николов.

Бившият капитан на националния отбор добави, че вижда много разлики спрямо предишното управление на Данчо Лазаров и всички са положителни в полза на новата власт, оглавявана от Ганев.

Дневник