Общо 11 нови заразени с коронавирус са установени за изминалото денонощие в Шуменска област. Двама от тях са в болница, а останалите са под карантина в домовете си, съобщиха от пресслужбата на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Настанените в МБАЛ-Шумен са мъж и жена от каолиновското село Климент. Те са постъпили в болницата в сряда със симптоми, като пробите им са потвърдили Covid-19. 

Други 3 случая има в село Тъкач, също община Каолиново. 

Останалите 6 заразени са от поставеното под карантина село Изгрев, където общият брой на хората с коронавирус вече е 20. 

Вчера лаборантите на РЗИ са взели и изпратили в лаборатория проби от 122 души. 

Общо заразените с Covid-19 в Шуменско от началото на епидемията до днес са  41.

По-късно от Областна администрация съобщиха, че е проведена днес работна среща на Областния кризисен щаб. Кметът на община Каолиново Нида Ахмедов е съобщил, че днес ще бъде извършена дезинфекция в двете села – Тъкач и Климент, при които се установиха случаи на COVID-19.

В общините Венец и Каолиново продължава извършването на епидемиологични проучвания на новорегистрираните случаи и се издирват контактните им лица. Екипи на РЗИ работят на място в населените места. Масово тестване се извършва на жителите в с. Изгрев, от утре започва тестване и на жителите на село Тъкач, като ще бъдат обхванати хората с повече социални контакти и рискови групи лица, които имат всекидневен пряк контакт с населението.

ШУМ.БГ