Индийски земевладелец завеща повечето от имуществото си на двата си слона. По думите му по време на въоръжен грабеж те са спасили живота му, предаде АФП. Решението му силно е разгневило семейството, включително жена му и децата му.

Ахтар Имам е от село в източния щат Бихар. Той обяви, че е променил завещането си и че оставя 2,5 хектара земя на двата си слона Моти и Рани.

"Аз просто не искам Моти и Рани да срещат трудности, те не са по-малко семейство за мен", сподели Имам пред АФП, цитиран от Агенция "Фокус".

"Не искам слоновете ми да посрещнат съдбата на изоставените животни, които умират по улиците или по полетата, заради липса на грижи".

Имам е отгледал двата слона още от бебета. Моти е на 20 години, а Рани на 15. Всеки един от слоновете разполага с двама служители, които се грижат за него и може да се разхожда свободно. Имам споделя, че любовта му към двата слона идва и от факта, че те са го спасили от въоръжени нападатели, които нахлули в дома му през нощта.

"Когато отворих вратата си, за да видя защо слоновете са неспокойни, видях, че те гонят престъпниците от дома", разказва той.

"Жив съм заради слоновете ми, които работят като бодигардове за мен".

Имам заяви, че е завещал и малко земя на жена си и децата си, но те не останали особено доволни от това.

"Те не разбират, че слоновете не са просто домашни любимци,, Моите взаимоотношения с тях са за цял живот. Ние се обичаме. Човешката алчност е безкрайна, дори ако им дадеш целия свят, няма да е достатъчно".

Азиатските слонове са застрашен вид. В целия свят са останали около 45 хил. индивида, а една трета от тях живеят в плен до около 70-годишна възраст.

Днес.бг