Влизането от България в Гърция през ГКПП Кулата днес става без чакане, съобщи Би Ти Ви. Това се случва за първи ден, откакто в понеделник падна задължителната карантина за преминаващите границата. Опашка има само от камиони.

Вчера колоната от автомобили беше най-дълга и вървеше най-бавно заради лоша организация от гръцка страна - малко гранични служители и задълбочени проверки.

Една от причините днес да е по-спокойно е, че Северна Македония отвори границите си и гражданите на Сърбия могат да минават за Гърция оттам. Предишните дни сърбите минаваха през България, а техните проверки отнемаха повече време.

По повод отварянето на границите на Северна Македония от Гранична полиция уточниха, че чуждите граждани, желаещи да посетят страната, трябва да представят на влизане резултати от негативен PCR тест с валидност до 72 часа и подлежат на задължителна 14-дневна самоизолация. Не се налага карантина на транзитно преминаващите, като на границата се попълва декларация за транзит, която на изход се предава на граничните власти.

Дневник