Народните представители ще се черпят с бонбони, ядки, чай, сокове и минерални води за 142 000 лв. без ДДС през следващите две години.

Обществена поръчка за продуктите е обявена от администрацията на парламента.

Те ще бъдат доставени в служебните офиси в двете сгради на Народното събрание – както в парламента, където заседават в момента депутатите, така и в бившия Партиен дом, където се очаква да се преместят през есента, ако разбира се мащабният ремонт на сградата бъде завършен дотогава.

Крупната сума ще бъде похарчена за общо 25 вида продукти със специфични изисквания към тях – кафе, безкофеиново кафе, капучино, топъл и студен чай български и вносен, плодови сокове различни видове в това число и за диабетици, бутилирана вода от два различни типа – едната с минерализация от 201 до 350 мг/л, а другата – до 200 мг/л., газирани напитки.

Отделно с поръчката се търси и доставчик на шоколадови бонбони, сушени плодове, сурови и печени ядки, сметана, захар, мед, лимони, пластмасови чаши и бъркалки.

Пред следващите две години обаче народните избраници няма да похапват от вафлени чаши, докато си пият кафето, защото не са включени в обхвата на поръчката.

Отделно парламентът ще похарчи 83 00 лева за тоалетна хартия, салфетки, хартиени кърпи за изтриване на ръце.

Днес.бг