Организаторите на "София оупън" обявиха, че работят по насрочване на нови дати за тенис турнира от сериите "АТП 250". Надпреварата трябваше да се проведе от 27 септември до 4 октомври, но последните промени в календара поставят провеждането на събитието под въпрос.

Състезателният сезон ще бъде подновен през август, като в сряда от Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) обявиха програма с част от турнирите, които предстои да се проведат. В нея "Ролан гарос" заема мястото на надпреварата в "Арена армеец", като турнирът от Големия шлем ще се проведе от 27 септември до 11 октомври.

"София оупън" няма да е през 39-ата седмица на 2020 г. (27 септември - 4 октомври), както бе планирано, преди да се наложат промени в календара заради пандемията. Ръководството продължава разговорите с ATP Tour, за да се намери подходяща дата за провеждането на турнира през 2020 г.", съобщиха организаторите на турнира в София.

Повече яснота около програмата след "Ролан Гарос" ще има в средата на юли. Идеята е сезонът да продължи с азиатско турне, европейски турнири в зала и финалите в Лондон.

Дневник