Маймуна-пияница, ранила около 250 души в Индия в яростта си заради изчерпания си запас от алкохол, ще остане заключена в клетка в зоопарк до края на дните си, пише в. "Дейли стар".

Смята се, че звярът на име Калуя е бил собственост на окултист, който го е поил с твърд алкохол в дома си в Мирзапур, щата Утар Прадеш. След смъртта на стопанина си лишеният от пиене примат започва да броди из улиците на града и в яростта си да напада хора.

Говори се, че в резултат на атаките му десетки деца е трябвало да ползват услугите на пластични хирурзи заради сериозните рани по лицата им.
Местните медии съобщават, че една от 250-те жертви на Калуя впоследствие е починала.

За щастие 6-годишният космат пияница е заловен и отведен в зоопарк в Канпур, където се установило, че той не само е зависим от алкохол, но и отказва да яде зеленчуци.


Експертите, които са изследвали маймуната, допускат, че предишният му собственик го е хранил с месо и това обяснява агресията му.

След като започнал да напада себеподобните си, и по-специално женските, както и служителки на зоопарка, Калуя е изолиран в отделна клетка, в която ще прекара остатъка от живота си. 

Дарик