Емрах Сазак, член на Управителния съвет на „Алкомет“ АД взе участие с доклад в 11-то издание на икономическия форум „Шумът на парите“. В един от най-авторитетните бизнес-форуми, които се провеждат у нас през годината, Сазак  говори по темата „Превръщането на кризите във възможности за растеж“ в панела „Двигатели на растежа“.

Сазак се включи във форума чрез онлайн връзка от Истанбул, а изложението му предизвика сериозен интерес сред участниците във форума.

Икономическият форум „Шумът на парите“ стартира  в София в сряда, миналата седмица. В него участваха 40 водещи компании от цялата страна, 50 лектори и 1500 посетители, от които 80% висши мениджъри, представители на своите фирми. 

В програмата на форума бяха включени панелите „Лични финанси“, „На пазар през 2020 г.“, „Двигатели на растежа“, „Банки“, „Образование“ и „Недвижими имоти“. 

В своята презентация Емрах Сазак се спря основно на въпроса как кризите могат да бъдат катализатори за растеж. Според него е нужно обективно измерване на промяната, съгласуване с клиентите и бързо и ловко обновяване и  трансформиране на компанията и възможностите й.

Сазак се спря и на това как България може да използва предимствата на регионализацията на веригите за доставка, за тяхната диверсификация и съкращаване и произтичащите от това възможности за страната.

„Алкомет е компания, която дори и в тези времена на коронавирус продължава да инвестира. В момента строим нов цех за производство на автомобилни части. Ние гледаме напред и вярваме в тенденцията на електромобилите и на устойчивото развитие и продължаваме да инвестираме във възобновяеми източници, управление на отпадъци и рециклиране“, заяви той. 

Сазак също така обърна внимание и на тенденция с устойчивостта. Преди две седмици ЕК излезе с план за възстановяване след коронавируса. Основното послание в този план беше за зелен растеж – зелената сделка. Основният стълб на тази сделка са кръговата икономика, възобновяемите енергийни източници и по-чистия транспорт.

„Нека се възползваме от възможностите, да ги реализираме за България“, завърши Сазак.

Платена публикация