Григор Димитров ще бъде част от силния демонстративен турнир на червени кортове в Кицбюел, обявиха организаторите. Българинът е един от шестте състезатели от топ 20, които ще участват в надпреварата.

Турнирът, зад чиято организация стои Доминик Тийм, ще се проведе от 7 до 11 юли. В надпреварата ще участват още Матео Беретини, Гаел Монфис, Андрей Рубльов, Карен Хачанов, Борна Чорич и Денис Новак.

Форматът на турнира ще бъде подобен на финалите в Лондон, като ще включва групова фаза и елиминация. Наградният ще бъде 300 хиляди евро.

Кицбюел е едно от местата, където ще се проведат турнири при подновяването на състезателния сезон в тениса. Австрийският град ще приеме първата надпревара на червени кортове от 8 септември, като ще се припокрие с втората седмица на US Open.

През уикенда Димитров ще продължи участието си в серията демонстративни турнири на Балканите "Адриа тур". Димитров, Новак Джокович, Александър Зверев, Марин Чилич и Чорич са водещите тенисисти, които ще спорят в за трофея в хърватския град Задар.

Дневник