Млад германец се озова в куриозна ситуация, след като реши да смени своя Ford Kuga с нов автомобил. Той се посъветвал с баща си и тъй като екологичните изисквания в страната стават все по-жестоки, двамата се спрели на електрически Tesla Model 3.

Младежът седнал зад компютъра и въвел всички необходими даннни за поръчката, но на последния етап системата винати му давала грешка. Това се случило общо 26 пъти, като в крайна сметка след опити, който продължили 11 часа вечерта, мъжът успял да се справи и да попълни документите.

Системата на Tesla автоматично взела от кредитната му карта депозит в размер на 2700 евро (по 100 евро на бройка). А от компанията му изпратили пълната сметка на покупката, която била в размер на 1 404 000 евро, тъй като се оказало, че системата е обратила успешно всички 27 опита.

На следващия ден клиентът се свързал с компанията и ситуацията била изяснена. Германецът получил обратно парите си, но се оказало, че за да си купи Model 3, трябва да премине цялата процедура наново.

investor.bg