Над 50 грама амфетамин и над 80 обекта с вид на културно-исторически ценности са отрити и иззети от частен дом полицейски служители от РУ - Нови пазар, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР - Шумен.

Наркотичното вещество е намерено в имот на ул. “Цар Симеон“, обитаван от 32-годишна местна жителка.  Проверката в дома на жената е направена след получен сигнал и в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на държане и разпространение на наркотични вещества в ранните следобедни часове вчера.

При претърсването са открити общо 13 прозрачни пликчета, като всяко от тях съдържало бяло, във вид на бучки вещество. Направеният полеви наркотест показал, че веществото е  амфетамин. Иззети са близо 53 грама от него. В имота били открити и 84 обекта с вид на културно-исторически ценности. Иззети са, назначена им е експертиза.

32-годишната жена, която не е криминално проявена е задържана за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Образувано е досъдебно производство, като материалите по случая са докладвани на дежурен прокурор в окръжната прокуратура в Шумен. Работата по документиране на престъплението продължава под негово наблюдение.

ШУМ.БГ