С дербито между ЦСКА и "Левски" ще бъде поставено началото на плейофите в Първа лига. Двубоят е от 16.15 ч. на националния стадион.

След като отдавна и за двата отбора титлата остава на хоризонта само теоретично, вниманието им в първенството е насочено към надпреварата за второто място и класирането за евротурнирите. ЦСКА е трети с равни точки с втория "Локомотив" (Пловдив), а "Левски" изостава с точка.

Двата отбора играят и в полуфиналите за Купата на България, но след загубата с 0:2 от "Локомотив" сините, изглежда, ще вложат усилията си основно в мача с червените. Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич пък предупреди, че отборът му не бива да си прави сметки за срещите в двата турнира, тъй като това може да има отрицателно въздействие.

"Не е лесно, играхме три мача за седем дни. Имахме няколко дни да се освежим, да потренираме. Сега идва фотофинишът, трябва да се концентрирани", каза Крушчич. Той посочи, че едновременно "и има, и няма" колебания за подхода си към нападението, където твърдият титуляр Али Соу минава през труден момент. Именно с участието на гамбиеца е свързан големият въпрос в състава на ЦСКА.

"Левски" е в много тежък период като клуб и се бори преди всичко за съществуването и бъдещето си. Покрай смяната на собствеността дойде и треньорска смяна и мястото на Петър Хубчев зае Георги Тодоров.

Според Тодоров ЦСКА има леко предимство, като сините трябва покажат характер, ако искат да излязат победители. "В много от мачовете отборът, който е бил в по-добро състояние, е губил. Разчитам, че футболистите ще излязат да покажат своите футболни достойнства и ще проявят характер". Той призна, че все още не вижда футболистите да идват с желание на тренировките.

Този сезон ЦСКА и "Левски" записаха две равенства - 2:2 и 0:0.

За двубоя този следобед е позволено стадионът да бъде пълен на до 50% от капацитета му.

Движението в центъра на София се променя заради футболната среща между ЦСКА и "Левски".

От Столичната община съобщават, че от 13.00 до 18.30 ч. са забранени престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на моста пред стадиона и на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

От Столичната община посочват, че от 15.30 часа до края на футболната среща само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх"; както и по бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".

Полицията ще следи за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града преди, по време и след провеждане на спортната среща. На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на Националния стадион полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Стриктно ще се следи за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Малолетни ще се допускат на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/.

Дневник