В руския град Серпухов намериха папагала който бе избягал от местния женски манастир, разказва в. „Московски комсомолец”. Пернатият се казвал Ромка, имал зелени крила и 4 години живял във Веденския женски манастир. Оттам обаче избягал, когато една от монахините излязла на улицата, без да забележи, че той й стоял на рамото. Монахините пуснали обява в социалните мрежи и обявили награда за залавянето на пернатия представител. Но до нея не се стигнало. На следващия ден те сами намерили беглеца, който бе кацнал на дърво пред стените на манастира. Примамили го с вкусотии.

За четири години в манастира Ромка научи приветствия и запомнил редове от молитви. Той може да произнесе „Спаси, Господи” и „Господи, помилуй”. Освен това обича да разговаря с монахините и със собственото си отражение в огледалото. Монахините били инструктирани да следят раменете си, за да не избяга пак пернатия чародеец.

Миналия месец имаше съобщение, че съд в аржентинската столица Буенос Айрес решил да разпита папагал, който запомнил последните думи на стопанката си, убита от съседите ѝ. Пред Темида папагалът повтарял последните думи на жертвата.

dariknews.bg