Държавата може и трябва да помогне на "Левски", като инвестира средства в спортната база на клуба. Това заяви бившият собственик на сините Тодор Батков.

"На фона на обявените проекти за изграждане на стадиони на пловдивските отбори и проекта за "Българска армия", който не знам на каква фаза е, нормално е държавата да помогне за завършването на стадион "Георги Аспарухов. Това е практика в целия свят", каза Батков в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Той уточни, че стадионът се нуждае от козирка, три нови сектора, обновяване на вътрешните помещения и тренировъчната база.

За помощ от държавата се говори отдавна, като при първата си пресконференция като мажоритарен собственик Наско Сираков заяви, че "Левски" заслужава по-добър стадион и ще се търси "съдействие и разбиране" от министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът многократно е заявявал намерение да помогне на клуба.

Батков добави, че обвиняемият бизнесмен Васил Божков е бил сред малкото точни хора за "Левски", но е допуснал грешка, че оставил спортното ръководство "да прави, каквото си иска". Според Батков в момента клубът плаща прекалено високи заплати на футболистите.

Той вярва, че въпреки трудната ситуация Сираков е човекът, който може да помогне, за да бъде спасен клуба. Според Батков това минава през финансово стабилизиране и "Левски" може да съществува без модела "бащица", в който един богат собственик осигурява средствата.

Дневник