ЦСКА и "Левски" откриха по зрелищен начин плейофите в Първа лига, след като дербито между тях завърши 3:3. Сблъсъкът на Националния стадион "Васил Левски" предложи много вълнуващи моменти, обрати, битка и нерви.

Това е трето поредно равенство между двата тима през сезона.

ЦСКА откри след автогол на Янис Каргас в 16-ата минута, но до края на първото полувреме Иван Горанов от дузпа и Хали Тиам изведоха сините напред. Второто полувреме започна с гол за ЦСКА от точно изпълнена дузпа от Греъм Кери, но в 62-ата минута Симеон Славчев вкара за сините.

В 89-ата минута ЦСКА стигна до изравнителен гол, когато точен беше Али Соу.

Освен головете ЦСКА удари две греди и пропусна по-чистите положения. Вратарят на червените Густаво Бусато обаче направи много големи грешки, като имаше вина и при трите гола за "Левски".

Първият точен удар беше още в началните минути, когато Греъм Кери изпробва рефлекса на стража на "Левски".

Синята защита се пропука за пръв път в 14-ата минута. Янис Каргас и вратарят Георги Георгиев не се разбраха, и това позволи на Енрике Рафаел да стреля, но ударът му премина встрани от целта.

Само две минути по-късно бранителите в синьо отново бяха неподготвени. След съдийска топка Греъм Кери центрира и намери Али Соу в наказателното поле. Изстрелът на гамбиеца се отклони в крака на Каргас и влетя в мрежата - 1:0.

Дълго време "Левски" имаше претенции към гола на ЦСКА. Съдийската топка беше назначена от рефера Георги Кабаков при тъч за "Левски", когато се появи и втора топка на терена.

Попадението даде импулс в играта на червените и в рамките на 10 минути тимът на Милош Крушчич стоеше по-добре. Удар на Греъм Кери рикошира в Холмар Ейолфсон и се отби в гредата. Няколко минути по-късно греда удари и Пламен Гълъбов след корнер.

Едва в 26-ата минута "Левски" успя да организира атака, с която стигна близо до вратата на ЦСКА. Станислав Иванов проби отдясно и центрира, но Дени Алар се забави и не успя да стреля, като топката му беше отнета.

С наближаване края на първата част "Левски" успя да заиграе по-добре и да стигне до вратата на ЦСКА.

В 35-ата минута груба грешка на стража на червените Густаво Бусато доведе до дузпа за "Левски". Бразилецът напусна вратата си, но вместо да играе с топката събори Станислав Иванов, а съдията Кабаков посочи бялата точка.

От 11-те метра Иван Горанов стреля в горния ляв ъгъл и изравни.

След попадението за "Левски" ЦСКА имаше пореден добър шанс да вкара за втори път. Али Соу финтира Ейолфсон и стреля, но не намери вратата.

Вместо това "Левски" стигна до втори гол, при това след нова грешка от Бусато. При центриране от фаул бразилецът излезе неразчетено, Ейолфсон отклони към Хали Тиам и от два метра камерунецът не сгреши - 1:2.

Втората част започна с ново положение за ЦСКА и пропуск на Кристиян Малинов.

Червените продължиха да бъдат по-настоятелни, като "Левски" прие играта в своята половина, разчитайки на контраатаки. Без да има чисто положение след почивката ЦСКА все пак успя да стигне до втори гол.

Това се случи след спорна дузпа, отсъдена в полза на червените. Малинов падна в наказателното след контакт с Ейолфсон, а съдията прецени, че нарушение има.

Греъм Кери стреля от 11-те метра и въпреки намесата на Георги Георгиев топката влезе в мрежата му за втори път.

Равенството се задържа малко повече от три минути преди "Левски" отново да излезе напред в резултата. След атака отдясно Станислав Иванов намери Симеон Славчев и халфът се разписа с глава, отбелязвайки първия си гол за сините.

В ситуацията Густаво Бусато и защитата пред него отново не се намесиха добре.

След третото попадение ЦСКА така и не успя отново да намери път към вратата на "Левски". Промените и пускането на още офанзивни играчи също не донесоха резултат.

Едва в края на мача ЦСКА успя отново да намери път към вратата на Георги Георгиев. Първоначално стражът на сините успя да се намеси и спаси удар.

В 89-ата минута Георгиев нямаше никакъв шанс, когато Али Соу засече с глава центриране отдясно и направи резултата 3:3.

Дневник