Заради установения случай на коронавирус в Българската социалистическа партия, след пленума на Националния съвет миналата събота на тест ще се подложат и членовете на Съвета от Шумен.

Председателката на червената партия Корнелия Нинова е изпратила писма до всички с молба, който почувства симптоми на заболяването, веднага да потърси помощ.

Представителите от Шумен в НС на БСП са четирима. Това са Александър Горчев, Веселин Пенчев, Димитър Дъбов и Анатоли Стоянов. Всички те са присъствали на съботния пленум на партията.

Въпреки, че заместник председателят на партията Кирил Добрев е информирал, че утре е организиран безплатен тест, двама от шуменските членове - Александър Горчев и Анатоли Стоянов потвърдиха пред ШУМ.БГ, че тестовете ще си ги направят тук.

Засега те се чувстват добре и нямат симптоми. Двамата уточниха, че вече цяла седмица след пленума са по работните си места и изпълняват своите задължения безпроблемно. Горчев, който е директор на музея във Велики Преслав изрази само притеснението си тази ситуация да не доведе до затваряне на музея.

Социалистът с Govid-19 е Янаки Стоилов, потвърдиха те.

Според тях по време на пленума на Националния съвет са били взети строги епидемиологични мерки - разстояние между участниците, дезинфекция и носене на маски на закрито.

ШУМ.БГ