От охранявания от Националната служба за охрана (НСО) висш държавен служител зависи дали посещението на негови близки, приятели, жени ще се документира или не. Това коментира пред Би Ти Ви бившият шеф на службата ген. Димитър Владимиров.

Организацията, създадена в домовете на охраняваните, изключва възможността служителите от охраната да правят снимки от пространствата за живеене. Просто е невъзможно, подчерта той. Темата излезе на дневен ред след като в общественото пространство бяха пуснати снимки на премиера Бойко Борисов, спящ в спалнята си в резиденция "Бояна", на които Борисов се разпозна.

Според него службата е натоварена с излишни отговорности по охраната на депутата от ДПС Делян Пеевски, който не ходи на работа и почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Заради това се правели много излишни разходи. НСО все още вози Цецка Цачева и Димитър Главчев, бивши председатели на Народното събрание, заради правилото за 4-годишно обслужване след напускането на поста.

Според Владимиров случаят със служителя на НСО, обвинен от прокуратурата като организатор на престъпна група за убийството на бизнесдамата Станка Марангозова, е изключение и "всяка стадо има мърша". Добави, че обвиняемият е от техническите служби и е по-вероятно ролята му е била да организира проследяване и подслушване. "Никой не акцентира откъде е дошъл той в НСО. "Той идва от МВР, от криминалната полиция", добави Владимиров.

Дневник