В детската работилница на библиотеката това лято децата ще се превъплъщават в полицаи, пожарникари, модни дизайнери, фотографи, художници; ще изучават и обгрижват екзотичните морски обитатели в соленоводния аквариум на библиотеката; ще направят първи стъпки в света на програмирането; ще научат любопитни истории за родния край. Също така ще творят в ателиета за декупаж с различни видове хартия и изработване на 3D хартиени изделия.

Заниманията в клубовете и ателиетата на Детската работилница за изкуство са за читатели на библиотеката. Тя ще започне дейността си на 29 юни и ще бъде закрита на 28 август. За различни творчески ателиета и клубове, заниманията ще се състоят от 10:00 до 11:00 ч. в различни дати за всяка група. Ателиета и клубове са подходящи за деца от 5 до 14 г., а записването ще става на място в Детски отдел на библиотеката от възрастен член на семейството, като всяка група ще приема до осем деца.

Това е четиринадесетата поредна година, през която Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” организира за шуменските деца лятна Детската работилница. При закриването й малчуганите от клубовете и работилниците ще подредят изложба на изработените изделия, фотографски снимки, ще опишат преживяванията си в книга. /Повече виж в прикачения файл./

ШУМ.БГ