Заболяване, засягащо белия дроб, е довело до прекратяването на кариерата на капитана на "Левски" Живко Миланов. Това обяви защитника след последния си мач за сините. Миланов изигра 90 минути при нулевото равенство с "Локомотив" (Пловдив), след което тимът отпадна от турнира за Купата на България.

"Преди 3-4 месеца бях диагноситициран със заболяване на белия дроб", обяви Миланов със сълзи на очи.

"Изчакахме доста време преди да обявя решението си, за да се потвърди диагнозата. Не искам да навлизам в детайли, докторите ми казаха, че е най-лекото, с което съм се отървал. С оглед на това, че засяга белия ми дроб трябва да се откажа от професионалния футбол, но ме увериха, че всичко ще е наред", каза още защитникът.

Бранителят, който е на 36 години, прекара 11 сезона в тима. Той има три периода като играч на "Левски" - 2003-09, 2015 и от 2019 г., когато се завърна в отбора. Миланов има три титли и три купи като играч на сините, и взе участие в най-големите европейски успехи на отбора.

"Планирам да остана във футбола по някакъв начин, с оглед на това, че близо 25 години съм в играта. Още не мога да кажа как", добави капитанът на "Левски".

Той посочи Ивайло Найденов като свой наследник в отбора.

Дневник