а баскетболния треньор Константин Папазов му е връчен акт за преминаване на червено на столичен булевард, констатирано с видео, разпространено в социалните мрежи, съобщи Би Ти Ви, като се позова на съобщение на столичната полиция. Нарушението беше извършено на 20 юни привечер на бул. "Черни връх" в София, близо до мястото, където при катастрофа загина журналистът Милен Цветков.

"Във връзка с излъчени в публичното пространство записи за шофьор на леката кола "Киа Соренто", който преминава на червен сигнал на светофар на оживено кръстовище в София, столични полицаи предприеха действия за призоваване на водача. След като се е явил в полицията, му е издаден акт за установеното нарушение и са му връчени всички издадени електронни фишове за извършени от него нарушения", уточниха от полицията. Според публикации в други медии, става въпрос за фишове за общо над 3000 лева.

Вчера пред "Дневник" Папазов коментира, че е недисциплиниран шофьор, но ще се опита да се поправи. Днес пред Би Ти Ви повтори обещанието си и допълни, че е можел да обжалва акта, но няма да го направи. Константин Папазов каза също, че от утре ще кара нов автомобил с друг регистрационен номер, като ще съобщи какъв е той, за да продължи гражданския контрол върху шофирането му.

Дневник