Със силна игра ЦСКА прескочи "Ботев" (Пловдив) и се класира за финала за купата. На стадион "Българска армия" червените победиха с 2:0 съперника си и след нулевото равенство от първата среща продължават напред.

ЦСКА стигна до успеха след автогол на Иван Бандаловски през първата част и попадение на Али Соу в началото на второто полувреме.

Двубоят се игра при голяма посещаемост, надхвърлила позволените по 1000 души в сектор. Не беше спазено и правилото, при което феновете трябва да са на разстояние от 1.5 м или през две седалки един от друг.

Преди мача се стигна до сблъсъци между привърженици на "Ботев" и полицията. От МВР съобщиха след мача, че са предотвратили ескалация на напрежение.

Според информацията запалянковците на пловдивски отбор не са пожелали да се съобразят с наложените противепидемични изисквания и са поискали да бъдат настанени в сектор, предназначен за фенове на домакините, тъй като били закупили билетите си за тях по интернет.

"Поради очевидна невъзможност това да се случи е възникнала ескалация на напрежение. След многократно отправяни предупреждения от полиците, ангажирани с охрана на обществения ред на входа на спортното съоръжение, феновете опитали да преодолеят насилствено полицейската преграда. Това е наложило ползването на помощни средства. За кратко време ситуацията е овладяна. Работата по охрана на обществения ред и предотвратяване на противообществени прояви продължава", се казва още в съобщението от пресцентъра на МВР.

Дневник