Музеят Лувър Абу Даби приема отново посетители, повече от три месеца, след като бе затворен заради ограничителните мерки срещу разпространяване на новия коронавирус, съобщиха ДПА и АФП.

Посетителите трябва да резервират онлайн билет и получават час за влизане в музея. Те ще разполагат с три часа, за да разгледат експозициите и трябва задължително да носят защитни маски и ръкавици. По едно и също време в музея ще бъдат допускани не повече от 40 на сто от посетителите за нормалния капацитет на музея, съобщиха от управлението за култура и туризъм в Абу Даби.

"За нас периодът бе труден", каза пред АФП директорът на музея Мануел Рабат. Той подчерта, че целта сега е гарантира, че посетителите ще получат едно добро и същевремнно безопасно преживяване в музея.

Ограниченията, наложени в столицата на Обединените арабски емирства (ОАЕ) заради пандемията, започнаха постепенно да отпадат през последните седмици. Забраната за влизане или напускане на страната обаче остават в сила засега до 29 юни.

В Абу Даби все още не се приемат туристи, въпреки че съседен Дубай обяви, че ще се отвори за туристи от 7 юли. В ОАЕ са регистрирани над 45 000 случая на зараза с новия коронавирус, смъртните случаи, свързани със заразата, са 305. 

Дневник