Апелативният специализиран съд отхвърли искането на прокуратурата за задържане под стража на бизнесмена Пламен Бобоков и остави в сила първоначално наложената му мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1 млн лева.

Миналата седмица единият от собствениците на холдинга "Монбат" беше задържан с прокурорско нареждане, въпреки че беше внесъл паричната гаранция. Той имаше определена мярка за неотклонение по делото за необработените промишлени отпадъци.

Пламен Бобоков е обвиняем по делото заедно с брат си Атанас, бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков, бившия шеф на Регионалната екоинспекция в Плевен Габриел Савов и бизнесмените Ейгюл Емин и Николай Миховски за участие в организирана престъпна група. Те бяха арестувани в края на май в шумно рекламирана акция на ГДБОП и прокуратурата, а Пламен Бобоков бе оставен на свобода срещу 1 млн. лева. Апелативният специализиран съд потвърди миналата седмица задържането под стража на четирима от арестуваните, въпреки че прие, че няма опасност да се укрият.

Дневник