88 състезатели от 8 отбора на Сухопътни войски, Военновъздушните сили, служба „Военна полиция”, Съвместно командване на информационна КИС, ВВВУ „Г. Бенковски”, Съвместно командване на силите /СКСО/, ВВМУ „Н. Вапцаров”, Съвместно командване на специалните операции се включиха в Държавния военен шампионат по военен многобой в Шумен.

Домакин на тридневната надпревара бе шуменският факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на НВУ „В. Левски”. Състезателите мериха сили в стрелба с автомат „Калашников”, плуване с препятствия, хвърляне на граната в цел и на финала крос 8 000 м. за мъже и 4 000 м. за жени.

Днес бе и награждаването на победителите. При мъжете отборът на СКСО зае първо място, второто бе извоювано от отбора на Сухопътни войски, а на трето място се класира отбора на Военновъздушните сили. При жените води отборът на Сухопътни войски, следван от този на СКСО и трети се нареди отбора на Военновъздушните сили. Резултатите определиха и крайното комплексно класиране на отборите - първото място спечели СКСО, второ - Сухопътни войски и трето - Военновъздушни сили.

Организацията на военния многобой бе проведена при строго спазване на епидемичните мерки.

ШУМ.БГ