Ансамбълът за народни песни и танци „Мадара“ и Детският фолклорен ансамбъл „Звънче“ при НЧ „Тодор Петков 1963“ организират съвместен концерт на открито. Изявата им е насрочена за 29 юни, понеделник, от 19.00 часа на лятната сцена в парк „Студентски“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Дни по-късно - на 2 юли, четвъртък от 20.00 часа на лятната сцена в парка Ансамбълът за народни песни и танци „Шумен“ ще представи спектакъла „Фолклорно веселие“.

Събитията са част от програмата с културни прояви на Община Шумен, които ще се провеждат през лятото на откритата сцена. Първата изява бе миналата събота на Градския духов оркестър „Михаил Биков“, посветена на 50 години от създаването му.

Откритата сцена в парка, изградена от Община Шумен с капацитет от 250 седящи места, ще събира през летните месеци шуменци и гости на града за различни културни събития, както местни, така и външни. Концертите са със свободен вход за публиката и се организират със съдействието на Общината.

От там гарантират, че при провеждането им седящите места ще бъдат разположени на разстояние от 1,5 метра едно от друго и ще бъдат спазени всички указания в извънредната епидемична обстановка.

ШУМ.БГ