Софийска градска прокуратура ще провери фактите, изнесени от съсобственик в най-големия производител на асансьори в България "Изамет" Илия Златанов в интервю за Антикорупционния фонд.

Това съобщи държавното обвинение като посочи Златанов само с инициалите. В съобщението се казва, че прокуратурата се е самосезирала "във връзка с публикации в средствата за масово осведомяване от 24.06.2020 г., касаещи интервю на И.З".

В интервюто Златанов разказва за схема, по която му е отнет бизнесът. В интервюто се споменават бившият следовател, а сега адвокат Петьо Петров по прякор Еврото, спецпрокуратурата, политици. Специализираната прокуратура е отказала да коментира пред фонда изнесеното от Златанов.

Два дни след публикацията прокуратурата съобщава, че по случая е образувана прокурорска преписка, по която ще извърши проверка на всички факти и обстоятелства, изнесени в интервюто от И.З.

В съобщението се уверява, че "резултатите от нея ще бъдат анализирани относно наличието на достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер за образуване на досъдебно производство".

Дневник