Още един талант на българския футбол премина в чуждестранен клуб - Мартин Минчев от "Черно море" стана играч на "Спарта" (Прага). Нападателят беше представен снощи в чешката столица, договорът му е за четири години.

Малко преди това родният му отбор направи 2:2 срещу "Етър" в efbet Лига край морето, а треньорът Илиан Илиев потвърди, че се разделя с Минчев.

Трансферът на 19-годишния футболист беше огласен в деня, в който бе финализирана сделката по преминаването на неговия връстник Филип Кръстев ("Славия") в белгийския "Ломел", който е сателит на "Манчестър Сити".

За Мартин Минчев ласкави думи каза спортният директор на "Спарта" Томаш Росицки - голямо име на чешкия футбол. Пред медиите той обясни, че варненецът е забелязан през лятото на 2018 г. в мач между юношеските национални отбори на Чехия и България.

Може да бъде използван на различни позиции в атака, силен физически и бърз е, умее да вкарва голове, амбициозен е, иска да печели трофеи, изтъкна бившата звезда на "Арсенал".

На трофеите се спря и Минчев в интервю за клубната телевизия на "Спарта". 

Тийнейджърът беше следен от няколко големи европейски клуба в последните години. Той беше на проби в "Торино", а напоследък се говореше за интерес към него от страна на "Селтик".

Клуб Z