"Славия" и ЦСКА не излъчиха победител в един от най-интересните мачове от 28-ия кръг в Първа лига, завършвайки 0:0 на стадиона в "Овча купел". Двата тима направиха атрактивен двубой с много положения.

Равенството остави ЦСКА на второ място с 52 точки, но тимът може да бъде изпреварен от "Левски" и "Локомотив" (Пловдив). На 1 юли червените ще се изправят срещу "Локомотив" във финален мач в турнира за Купата на България.

Двата тима имаха надмощие в определени моменти, като нито един от тях не успя да доминира по време на срещата.

ЦСКА започна по-добре и в началните минути диктуваше ситуацията на терена.

През първото полувреме най-чистото положение за ЦСКА пропусна Стефано Белтраме. След това действията се водеха основно в полето на червените, като "Славия" завърши силно първите 45 минути.

В началото на втората част Рубен Пинто излезе сам срещу вратаря на "Славия", но не уцели рамките.

Последваха добри минути за червените, като с хубави удари от далечна дистанция се отчетоха Тиаго Родригеш и Греъм Кери. И в двата случая вратарят на "Славия" Антони Стерякис се намеси добре.

В заключителните 15 минути "Славия" притисна гостите. Радослав Кирилов удари греда след ефектен удар със странична ножица. След това нападателите в бял се разминаваха с топката след продължителен натиск.

Дневник