Голям онлайн концерт, воден от кечиста и актьора Дуейн Джонсън Скалата последва провелата се вчера във виртуален формат донорска конференция за коронавируса, набрала дарения в размер на 6.15 млрд. евро, предаде ДПА.

В началото на концерта Скалата каза, че хората могат да се борят с коронавирусната криза само ако действат заедно. После певицата Майли Сайръс изпя песен, посветена на медиците на първа линия в борбата с вируса. Тя пя от празен футболен стадион. Сред другите изпълнители в концерта бяха Колдплей, Шакира, Джъстийн Бийбър.

В концерта беше излъчено и видео от бежански лагери и бедни квартали, в което шефът на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус каза, че е важно ваксината срещу коронавируса да е достъпна за най-бедните и уязвими хора.

Топ моделът Наоми Кембъл пък отправи видеопослание, в което предупреди, че цветнокожите страдат особено много от последиците от епидемията. Дейвид Бекъм също се включи в концерта с послание, в което каза, че е важно за хората спортните събития да бъдат подновени въпреки че в началото това трябва да стане без зрители по стадионите.

Досега Европейската комисия е събрала 10 млрд. евро за разработването на ваксини за коронавируса, каза вчера говорителят ѝ Ерик Мамер.

/БТА,Дневник