"Манчестър сити" ще направи шпалир на шампиона "Ливърпул", когато двата тима се изправят един срещу друг в четвъртък на "Етихад". Червените спечелиха титлата предсрочно, след като "гражданите" загубиха в средата на седмицата от "Челси".

Първият мач за "Ливърпул" след спечелването на титлата е именно като гост на шампиона за предходните два сезона.

"Ще им направим шампионски шпалир, разбира се. Ще поздравим "Ливърпул", когато те дойдат в нашия дом. Ще го направим, защото го заслужават", каза мениджърът на "Сити" Пеп Гуардиола.

Специалистът обясни, че "Ливърпул" е изиграл невероятен шампион. Той беше и един от първите, които поздравиха червените за първата им титла от 30 години насам.

На пресконференция Гуардиола отказа да говори за бъдещето си. Неговият договор с "гражданите" изтича след една година. Той води "Сити" от пет сезона, като се задържа по-дълго, отколкото в "Барселона", където преминаха най-силните му години.

"Фокусиран съм за остатъка от сезона и за следващия. Изпитвам глад, това мога да кажа. Изключително задовлен съм от всичко в този клуб и не искам да мисля за неща, които са доста далеч в бъдещето", каза Гуардиола.

Дневник