Пламен Камбуров (АСК ЛВ Авто Рейсинг Тим) с Шкода Фабиа РС бе най-бърз по трасето на „Планинско Шумен“ 2020 и през двата състезателни дни и заслужено вдигна купата за първото място в генералното класиране. Камбуров даде първи времена вчера в двете тренировки и днес също бе най-бърз в трите състезателни манша. Най-доброто му време по трасето бе от 1:51,565 минути.

„Радвам се, че спечелих. Благодаря на организаторите, че направиха това прекрасно състезание. Хората все още са стресирани от пандемията, но мисля, че това ще мине и нашият спорт ще продължи напред и хората все повече ще го харесват“, каза след финиша победителят

Втори по време на „Планинско Шумен“ е румънецът Емил Жиня (АСК Autospeed Mangalia) с прототипа Norma. Той изостана на 20 секунди от победителя. Румънецът участва в шуменската надпревара извън класирането. Той получи специална купа за своята езда от организаторите.

Втори в генералното класиране в първия кръг от българския планински шампионат, проведен край Шумен е Александър Бурдинов (АСК Дианел рейсинг) с БМВ М3. Трети се нареди Искрен Веселинов (АСК Дианел рейсинг) с Хонда Сивик, като двамата през цялото време си оспорваха второто място.

„Добро състезание, добре се представих. Радвам се, че с Бурдинов си направихме добро съревнование, както и с всички останали колеги. Всичко беше добре като цяло“ заяви след финала третият Искрен Веселинов. Думите му подкрепи и Бурдинов, който също благодари на домакините за организацията на надпреварата. "Много добро състезание се получи. Благодаря на организаторите, на публиката, която беше с нас и ни подкрепяше“, каза Бурдинов.

Освен купи за първите в генералното класиране, имаше и такива за първите трима във всеки клас. Бяха връчени и специални награди.

Купите за дебютанти получиха Чавдар Чернев и Сашо Стайков( Шумен аутоспорт), Найден Пешев (Флат аут Варна), Константин Стефанов (Булсим Сливен).

Специална купа бе връчена на единствената дама в тазгодишното състезание Виляна Дякова.

Традиционно бе дадена и Купа на кмета на Шумен, която се печели от най-добре представилият се местен пилот. Тази година това беше Иво Дечков, който завърши девети в генералното класиране.

В отборната надпревара първи стана тимът на АСК „ЛВ Авто Рейсинг Тим“, втори е този на АСК „Дианел рейсинг“, трети – АСК „Грийн фокс моторспорт“.

ШУМ.БГ