"Левски" излезе на второ място в класирането на Първа лига, след като надигра "Берое" с 2:1 като гост в последен мач от 28-ия кръг. Сините стигнаха до трите точки, въпреки че бяха надиграни от домакините.

Двата гола за "Левски" отбеляза Найджъл Роберта, който беше точен в 22-ата и 72-ата минута. Попаденията на централния нападател бяха и единствените два точни удара за сините в срещата.

За "Берое" се разписа Мартин Камбуров, който вече има 233 гола в българския елит.

Успехът позволи на "Левски" да изпревари ЦСКА, като сините са с 53 точки, с една повече от червените на второто място. "Берое" е шести с 43.

Двубоят в Стара Загора предложи мноого интересни моменти и положения. "Левски" беше с много променен състав заради контузии и наказания, но започна добре. Гостите от София откриха в 22-ата минута след грешка на "Берое".

Вратарят Душан Перниш сбърка при изнасянето на топката, като Стайн Спиерингс я открадна, подавайки към Роберта. Централният нападател беше на около 10 метра от голлинията и не сгреши 0:1.

До края на първото полувреме "Левски" се прибра в защита и лесно предостави инициативата на домакините. "Берое" притисна гостите и положенията пред Милан Миятович се увеличиха.

В 34-ата минута Ибрахима Конте намери хубаво Мартин Камбуров, който беше непокрит и прати топката във вратата на "Левски".

След голът на Камбуров "Бероое" имаше още два добри шанса да вкара, но не ги използва.

През втората част тимът на Димитър Димитров-Херо диктуваше събитията на терена. Дълго време "Левски" не само, че не можеше да застраши домакините, но и трудно минаваше центъра. "Берое" обаче бъркаше при последното подаване или стигаше до разбърквания.

Два пъти вратарят на "Левски" Миятович се отчете с добри намеси.

С доза късмет сините успяха да стигнат до втори гол след контраатака. Резервата Деян Лозев намери отличн излизащия на скорост Роберта, който изскочи сам срещу вратаря и хладнокръвно реализира.

Дневник