Срещу трима водачи на 22, 23 и 51 години, управлявали след употреба на алкохол са образувани бързи производства за извършено престъпление, на двама от тях са иззети автомобилите, съобщиха от полицията днес.

22-годишен шуменец бил установен да шофира с 1,54 промила алкохол. Пътните полицаи го спрели за проверка  в съботния ден около 01:20 часа до бензиностанция в кв. Дивдядово.  Зад волана на лек автомобил Мерцедес Е 220, бил местен жител, който лъхал на алкохол. Дрегерът отчел 1,54 промила. Водачът отказал  да даде кръвна проба за анализ, бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, а автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване.

Същата нощ около 04:20 близо до дискотека на бул. “Симеон Велики“ в Шумен за проверка бил спрян 51-годишен жител на село Близнаци, водач на Фолксваген „Голф“. Дрегерът отчел 1,63 промила алкохол, мъжът също е отказал кръвна проба за анализ и е задържан до 24 часа.

На 27 юни около 02:00 часа при отработване на птп на паркинга на бензиностанция на бул. “Симеон Велики“ в Шумен пътните полицаи установили, че 23-годишен шуменец управлява след употреба на алкохол. Той бил зад волана на лек автомобил Фолксваген „Пасат“, а дрегерът отчел 1,56 промила алкохол. Отказал да даде кръвна проба, задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, а  автомобилът бил иззет с протокол за доброволно предаване.

ШУМ.БГ