Новият член на Първа лига "ЦСКА 1948" смени емблемата си. От клуба представиха логото, като посочиха две причини за избора му - символично свързване със София заради препратката към герба на столицата, както и разграничаване от "ЦСКА-София".

Ходът идва в момент, в който клубът от "Българска армия" води дело срещу "ЦСКА 1948" срещу използването на името и емблемата на ЦСКА. "ЦСКА-София" плати 8 млн. лева за активите на фалиралото дружество "ПФК ЦСКА" АД, сред които бяха и три емблеми.

Изпълнителният директор на "ЦСКА 1948" Добрин Гьонов заговори за това, че емблемата ознаменува "завръщането ни в елита на българския футбол". В същото време припомни, че клубът е създаден през 2016 г. на жълтите павета след фалита на "ПФК ЦСКА" АД.

"Емблемата символизира София, за да подчертаем връзката на нашия отбор със столицата. Искахме тази връзка да я засилим. Втората причина, поради която взехме това решение, е, че искаме да се разграничим от другия отбор в елита, който се казва в момента "ЦСКА-София", но до 2016-а по друг начин се наименуваше. Искаме да се разграничим тотално. Знаете, ние имаме различни виждания, философии и изповядваме различен морал. За да няма напрежение, я правим тази стъпка", каза Гьонов.

"Тази емблема е налагана в нашите фенартикули от две години и е много харесвана", обясни той.

От клуба отново изтъкнаха, че ще продължат да използват само български футболисти, както и до момента. Гьонов каза, че до сега преговори с Ивайло Чочев и Марселиньо не е имало.

Дневник